Wat de Bitcoin-walvissen ons deze week over de BTC-markt vertellen

Bitcoin walvissen blijven zich verplaatsen in de wateren van het cryptomannon. In dit artikel vindt u een overzicht van hoe de week van 20 tot 26 september voor deze marktspelers is geweest, heeft hun invloed zich laten voelen op de BTC-markt? Zoek het uit.

Zoals gebruikelijk is de bron die gebruikt wordt om alle informatie te verkrijgen die u in deze publicatie vindt, afkomstig uit de verslagen van Whale Alert op zijn Twitter-account.

Bitcoin walvissen mobiliseren 120.291 FTK’s in zeven dagen

De stroom van Bitcoin Method tijdens deze week laat zien dat ze geen kansen voorbij laten gaan. De voorbije zeven dagen hebben ze in totaal 120.291 FTK’s gemobiliseerd via niet minder dan 54 operaties.

De drukste dag voor de Bitcoin-walvissen was echter woensdag 23 september. Op deze dag hebben de walvissen in totaal 51.851 FTK’s gemobiliseerd door middel van 17 transacties. Dat wil zeggen, op deze dag werd 43,11% van de totale wekelijkse BTC gemobiliseerd (31,48% van de totale transacties).

Dit was ook de dag waarop de Bitcoin-walvissen het meest geneigd waren om zich op te stapelen, aangezien ze 23.151 FTK’s uit de beurzen en in onbekende portefeuilles haalden door middel van zeven transacties.

Hoewel het hamsteren zeker de overhand had in de loop van 23 september, moet men toch naar het grote geheel kijken.
Samenvattende tabel van de Bitcoin-walvisactiviteit van 20 september tot 26 september 2020. Bron: WalviswaarschuwingSamenvattende tabel van de Bitcoin-walvisactiviteit van 20 september tot 26 september 2020 Bron: Walviswaarschuwing Walviswaarschuwing

Vervuiling wordt geblokkeerd door Russische telecomregulatoren

Analyse van de algemene trend van de Bitcoin-walvissen gedurende de week en hun invloed op de markt

Als we de samenvattende tabel als referentie nemen, zullen we enkele details noteren. Ondanks wat het op het eerste gezicht lijkt, ging 36,51% van de transacties van de week van onbekende portefeuilles naar beurzen. Inmiddels is het wekelijkse opbouwpercentage iets lager (36,46%).

Dit betekent dat de walvissen enigszins geneigd waren om hun FTK’s op de beurs te verkopen. Een interessant detail is dat, hoewel ze afgelopen woensdag grote hoeveelheden BTC’s hebben gecumuleerd, de rest van de week de overheersende trend de introductie van liquiditeit in de markt was.

Ook kunnen we merken dat de Bitcoin-walvissen in het weekend stiller lijken te zijn en beginnen. Dit blijkt uit hun activiteit op zondag de 20e, en zaterdag de 26e.
In deze grafiek kunt u de fluctuatie in de activiteit van de Bitcoin-walvissen in de markt zien. Bron: CryptotrendIn deze grafiek kunt u de oscillatie in de activiteit van de Bitcoin-walvissen op de markt zien. Bron: CryptoTrend

Het weekend is vrij rustig geweest voor de cryptomonen, net als de activiteit van de Bitcoin-walvissen. Volgens Jason Lau, OKCoin’s director of operations, is de open belangstelling voor de termijnmarkt de bron van die rust.

De totale openstaande rente van BTC blijft gelijk, ondanks de koerswinst in de nacht van 25 september. Daarom opent niemand nieuwe posities op dit prijsniveau.

Een andere indicator van de geconstateerde rust is de financiering van de bitmuntenruil, die op negatief of bijna-nul terrein blijft. In het geval van de walvissen hebben ze slechts 4000 FTK’s ge├»ntroduceerd, wat voor de markt als geheel niet al te groot is. Dit is een teken dat derivatenhandelaren nog steeds aarzelen om opwaartse weddenschappen af te sluiten.

Is er minder algemene belangstelling voor Bitcoin? Volgens Google Trends is er

Aanvullende opmerkingen

Op het moment van schrijven wisselt Bitcoin van eigenaar voor een prijs van US$ 10.779,30 volgens CoinDesk. Dit is een stijging van 0,39% ten opzichte van gisteren.

Nu, kijkend naar de wekelijkse prijsgrafiek, kunnen we iets meer begrijpen over de acties van de Bitcoin-walvissen.
Wekelijkse Bitcoin-prijsgrafiek (BTC). Bron: CoindeskWeekly Bitcoin-prijsgrafiek (BTC). Bron: Coindesk: CoinDesk

De Bitcoin-walvissen begonnen liquiditeit in de markt te brengen, terwijl BTC ongeveer 10.900 dollar waard was, waarschijnlijk omdat ze een daling verwachtten. Die val werd ondersteund door hun introductie van bitcoins in de uitwisseling van maandag.

Dit leidde ertoe dat BTC terugviel naar ongeveer 10.400 dollar. Toen het moeilijk werd om 10.500 dollar te bereiken, maakten de walvissen hiervan gebruik om BTC massaal op te bouwen. Misschien is dit omdat ze probeerden te profiteren van de achteruitgang, terwijl ze tegelijkertijd wat liquiditeit uit de markt wilden halen. Hiermee kan de prijs van het cryptomoon een beetje stijgen, maar niet voor lang.