Hvorfor crypto-Twitter forventer et stort trekk fra Bitcoin

I løpet av noen uker etter at MicroStrategy kunngjorde sin investering på 500 millioner dollar i Bitcoin, stjal Square’s investering på 50 millioner dollar i eiendelen alle overskriftene. Denne utviklingen har vært store nyheter for mange i samfunnet, med crypto-Twitter som ser flere rakett-gifs enn noen gang før. Hva betyr dette? Betyr dette at oppføringen av smarte penger senker barrieren for detaljinvesteringer? Betyr dette at gevinstbookingsmulighetene har mangedoblet seg? Og til slutt, vil en Bitcoin ETF endelig få et regulatorisk nikk?

Konsernsjef og grunnlegger av Global Macro Investor og Real Vision Group, Raoul Pal, delte nylig en tweet om Bitcoins fall i volatilitet, en tweet der han antydet at det var en sammenheng mellom volatilitet og volum. Et stort trekk kommer snart, la han til.

Mens kjedeanalytikere forventer en enorm innvirkning på kryptovalutaens pris, kan det være en annen side av den siste utviklingen i økosystemet. Innføringen av smarte penger og økende åpen rente på derivatutveksling CME antyder at det kan være på tide for en Bitcoin ETF å endelig få nikket fra regulatorer.

Dette ville være en ENORM avtale, spesielt siden alle forslag til Bitcoin ETF-er siden 2017 er blitt avslått. Oftere enn ikke har årsakene til de nevnte avvisningene vært at Bitcoin handles på stort sett uregulerte børser, slik at det er utsatt for svindel og manipulasjon.

Foruten regulering, har faktorer som markedsverdi og volum / likviditet muligens spilt en viktig rolle i SECs kjennelse. Den totale markedsverdien av Bitcoin tilsvarer markedsverdien av Brent Oil. Dette er nok til å sette likviditet i perspektiv.

Imidlertid har dette endret seg i 2020. Likviditeten har økt 3 ganger, eller omtrent 20 milliarder dollar YTD for hele kryptovalutamarkedet. Økningen i likviditet gjenspeiles ikke i Bitcoins pris ennå, men smarte penger strømmer fortsatt inn.

Det er ikke alt ettersom Bitcoins markedsverdi har krysset 200 milliarder dollar, basert på data fra Coinmetrics, og dette er i ferd med å vokse enda mer når smarte penger fortsetter å strømme inn. Videre har Bitcoin-innstrømningen til børsene økt 2x siden BitMEX ble truffet av kostnader av CFTC.

Av alle Bitcoins som ble solgt det siste døgnet, ble nesten 80% av dem kjøpt tilbake i april 2018, oktober 2019 eller i 2020. De ble alle kjøpt i prisområdet $ 8 000 til $ 10 000.

Basert på data fra Whalemap har dette vært mønsteret for forbruk de siste tre ukene, og det kan utledes at spekulasjon ikke er den eneste faktoren som bestemmer prisbevegelsen i Bitcoin-markedet. Dette skiller dagens scenario fra det historiske bull run i 2017. 83% av Bitcoin HODLers har urealisert fortjeneste oppover 100%, og de har ikke akkurat bokført urealisert fortjeneste ennå. I påvente av et stort trekk fortsetter HODLere gjennom muligheter for å bestille profitt.

Bortsett fra likviditet, er oppføringen av smarte penger en viktig driver for det store trekket. Det signaliserer at reguleringsmiljøet kan bidra til at amerikanske pensjonsfond som Fairfax County’s Virginia Police Officer’s Retirement System får eksponering for Bitcoin gjennom en investering på $ 50 millioner i et firma som Morgan Creek. Involveringen av et amerikansk pensjonsfond med Morgan Creek kan også tolkes som et bullish tegn.

Miljøet i dag er mer gunstig enn noensinne for å få godkjenning på et Bitcoin ETF-forslag. Hvis SEC gir et nikk, kan vi se neste ATH, akkurat som crypto-Twitter forventet.